Indlæser

TIL TØRT HÅR.

Vinterkulde, huer og stress kan let få dit hår til at se slidt, fedtet eller tørt ud. Der skal ikke meget til at forvandle et usundt hår, til et sundt og velplejet hår.

Her følger 6 gode råd, der kan medføre et sundere hår.

1. Vask ikke hår hver dag.

Det kan slide meget på hårstråene og hovedbunden. Dit hår kan knække/spalte, tørre ud, hovedbunden kan blive tør, rød og generet. Ved at vaske håret hver dag, vænner du hårsækkene til at producere meget mere talg end det normale. Sekretets formål er at beskytte hårbunden, så den ikke bliver sensibel og dermed tørrer ud. Endvidere kan det komme til at give håret omkring hårbunden et fedtet udseende.

Kan du godt lide følelsen af et nyvasket hår, kan vi anbefale at du benytter en dryshampoo, til de dage du ikke vasker dit hår.

2. Tør forsigtigt.

Når selve føntørringen skal ske, skal du sørge for at bruge et varmebeskyttende produkt for ikke at skade dit hår. For meget varme over lang tid, kan medføre en form for 'kogning' i hårbunden. Dette kan resultere i et tørt eller fedtet hår. Derfor skal du ikke overophede føntørren, når du er i området af hovedbunden. Gnid heller ikke håret for hurtigt og hårdt med håndklædet, da dette slider på hårstrå/rødder. 

3. Styl dit hår, men overdoser ikke med stylingsproduktet.

Din frisure kan i længden være hård ved selve håret. Hvis du friserer dit hår for ofte, kan det belaste både hårrødderne og selve håret. Et løst hængende langt hår kan blive slidt. Dette slid er ofte synligt for os, som frisører. Et alm. elastik som mange anvender det samme sted hver dag, kan også medføre unødige skader. 

Styling af håret kan samle skidt og snavs, som i sidste ende ikke er sundt for håret og som i værste fald også ville kunne afgive misfarvninger i et lyst hår, overdoser derfor ikke stylingsprodkutet. Ofte ødelægger man faktisk selve stylingsprocessen, såfremt man overdosere med produkterne. Husk også at tænke på vores miljø.

4. Gå til frisøren.

Hvis du skal have permanentet eller farvet dit hår, så sørg for at få det gjort hos en frisør, der er igang med eller som har uddannelsen. Begge behandlingsformer er kemi former, som kan skade dit hår og hovedbund ved forkert brug.

6. Undgå stress.

Dit hårs tilstand fortæller om din fysiske & psykiske sundhedsstatus. Det er ikke kun fysisk påvirkning der kan belaste dit hår. Stress , brugen af medicin, graviditet etc. kan gøre dit hår tørt, miste sin fylde og gøre det livløst. F.eks. kan stress medføre evt. hårtab. Og det kan ske hurtigt.

Nedenstående leverandører er blot nogle af dem ID4U anbefaler dig, når du skal købe conditioner/balsam produkter.

  • KMS of California
  • KERASILK (Goldwell)
  • DUAL SENSES (Goldwell)
  • IDhair


Nedenfor ser du hvad ID4U vil anbefale til tørt hår.

Ønskelister