Indlæser

TIL SKADET HÅR.

Vinterkulde, huer og stress kan let få dit hår til at se slidt, fedtet eller tørt ud.

Dog kan skadet hår også være udledt af mange andre ting, herunder hårfarvninger, reflekser, permanent behandlinger osv. Men der skal ikke meget til, for at forvandle et usundt hår til et sundt hår, der ikke på nogen måde ser medtaget ud.

Har du solskadet hår?

For meget sol kan tørre håret helt ud og dræner dermed håret. Det starter med at vise sig i spidserne og længderne. Det er det derfor en rigtig god ide, at bruge solbeskyttende produkter, selv efter skaden er sket. Olieshampoo, kur, og conditioner er et super godt produkt til solskadet hår, idet olien virker forebyggende og reparerende.

Har du kemisk skadet hår?

Dette sker ved hyppig og til tider ved forkert farvning, herunder lysning og permanent. De nævnte behandlinger, er belastende for håret, idet disse trækker alle proteinerne ud af de enkelte hårstrå og dermed efterlader et tyndt og ikke mindst glansløst hår. Det bedste du kan gøre ved denne "form" for skader er, at give håret en god kur.

Har du naturligt skadet hår?

Et krøllet hår bliver ofte mere tørt end hårtyper som feks glat hår. Har du oven i købet et langt hår, har dit hår også været udsat for naturligt slid tiden igennem, derfor kan det være en smule liv og glansløst, at se på. 

En god hukseregel, såfremt du har krøller, er at du skal bruge to til tre gange mere plejeprodukt end folk med et mere typisk skandinavisk, glat hår. Grunden til dette er, at skællagene på de krøllede hårstrå er åbenstående, og derfor mere modtagelig for skade. Det kan resulterer i, at håret bliver tørt og derfor kræver mere fugt.

Herunder finder du 6 gode råd, som du kan følge, hvis du har skadet hår.

1. Vask ikke hår hver eneste dag.

Det slider enormt på både hårstråene og på hårbunden. Dit hår kan knække/spalte, tørre ud og hovedbunden kan blive tør, rød og generet.

Ved at vaske håret hver dag, vænner du hårsækkene til at producere meget mere talg end det normale. Sekretets formål er at beskytte hårbunden, så den ikke bliver sensibel og dermed tørrer ud. Endvidere kan det komme til at give håret omkring hårbunden et fedtet udseende.

Elsker du at dit hår er nyvasket hver eneste dag, så bør du måske prøve at gå ned til hver anden dag. Faktisk bør du trappe helt ned til 2 gange om ugen. Det er sundest for dit hår. Køb evt. en dryshampoo til de dage du "springer hårvasken over". En dryshampoo også kaldet tørshampoo, opløser fedt samt rester af styling produkter, hvorefter du lige kan genopfriske frisuren, uden at have vasket håret først.

2. Tør forsigtigt.

Når selve føntørringen skal ske skal du sørge for, at bruge et varmebeskyttende produkt for ikke at skade dit hår. For megen varme over for lang tid, kan medføre en form for 'kogning' i hårbunden, og dette kan resultere i for tørt eller fedtet hår. Derfor skal du ikke overophede føntørren, når du er i området ved hovedbunden. Gnid heller ikke håret for hurtigt og hårdt med håndklædet, da dette slider på hårstrå/rødder. 

3. Styl dit hår, men overdoser ikke med stylingen.

Din frisure kan i længden være hård ved selve håret. Hvis du friserer dit hår for ofte kan det belaste både hårrødderne og selve håret. Et almindelig elastik, som mange anvender på samme måde hver dag, kan også medføre unødige skader. 

Styling af håret kan samle skidt og snavs, som i sidste ende ikke er sundt for håret og som i værste fald også ville kunne afgive misfarvninger i et lyst hår, overdoser derfor ikke med stylingsproduktet. Ofte ødelægger man faktisk selve stylingsprocessen, når man overdoser med produkterne.

4. Gå til frisøren.

Hvis du skal have permanentet eller farvet dit hår, så sørg for at få det gjort hos en frisør, som er igang med eller har uddannelsen. Begge behandlingsformer er kemiske, og kan skade dit hår og din hovedbund ved forkert brug.

6. Undgå stress.

Dit hårs tilstand fortæller om din fysiske & psykiske sundheds status. Det er ikke kun fysisk påvirkning der kan belaste dit hår. Stress , brugen af medicin, graviditet etc. kan gøre dit hår tørt, miste sin fylde og gøre det livløst. F.eks. kan stress medføre evt. hårtab. Og det kan ske hurtigt.

Nedenstående leverandører er blot nogle af dem ID4U anbefaler dig, når du skal købe conditioner/balsam produkter.

  • KMS of California
  • KERASILK (Goldwell)
  • DUAL SENSES (Goldwell)
  • ZENZ
  • TIGI
  • FUDGE

Nedenstående conditioner/balsam produkter, er alle sammen produkter,  ID4U vil anbefale dig at bruge, hvis du har skadet hår. 

Ønskelister