Indlæser

TIL SKADET HÅR.

Vinterkulde, huer og stress kan let få dit hår til at se slidt, fedtet eller tørt ud. Dog kan skadet hår også være udledt af mange andre ting, herunder tidligere hårfarvninger, reflekser, permanent behandlinger osv. Men der skal ikke meget til for, at forvandle et usundt hår til et sundt hår, der ikke på nogen måde ser medtaget ud.

Har du solskadet hår?

For meget sol kan tørre håret helt ud og dræner dermed håret. Det starter ofte med at vise sig i spidserne og længderne. Det er derfor en rigtig god ide at bruge solbeskyttende produkter, selv efter at skaden er sket. Olieshampoo, kur, og conditioner er et super godt produkt til solskadet hår, idet olien virker forebyggende og reparerende.

Har du kemisk skadet hår?

Dette sker ved hyppig og til tider ved forkert farvning, herunder lysning og permanent. De nævnte behandlinger er belastende for håret, idet disse trækker alle proteinerne ud af de enkelte hårstrå og dermed efterlader et tyndt og ikke mindst glansløst hår. Det bedste du kan gøre ved denne "form" for skader er, at give håret en god kur.

Har du naturligt skadet hår:

Et krøllet hår bliver ofte mere tørt end et glat hår. Har du oven i købet et langt hår, har dit hår også været udsat for naturligt slid og derfor kan det være en smule livløst og glansløst at se på. 

En god hukseregel, såfremt du har krøller er, at du skal bruge to til tre gange mere plejeprodukt, end folk med et mere typisk skandinavisk, glat hårpragt. Grunden til dette er, at skællagene på de krøllede hårstrå er åbentstående, og derfor kan være mere modtagelig for skader og afgive sin fugt. Det kan resulterere i at håret bliver tørt og derfor kræver mere fugt.

Herunder finder du 6 gode råd, som du kan følge hvis du døjer med skadet hår.

1. Vask ikke hår hver eneste dag.

Det slider enormt på hårstrående og på hovedbunden. Dit hår kan knække/spalte, tørre ud, hovedbunden kan blive tør, rød og generet.

Ved at vaske håret hver dag vænner du hårsækkene til at producere meget mere talg end det normale. Sekretets formål er at beskytte hårbunden, så den ikke bliver sensibel og dermed tørrer ud. Endvidere kan det komme til at give håret omkring hårbunden et fedtet udseende.

Elsker du at dit hår er nyvasket hver dag, så bør du måske prøve at gå ned til hveranden dag. Faktisk bør du trappe helt ned til 2 gange om ugen. Det er sundest for dit hår. Køb evt. en dryshampoo til de dage du "springer hårvasken over". En dryshampoo også kaldet tørshampoo, opløser fedt, samt rester af styling produkter, hvorefter du lige kan genopfriske frisuren uden at have vasket igennem først.

2. Tør forsigtigt.

Når selve føntørringen skal ske, skal du sørge for at bruge et varmebeskyttende produkt for ikke at skade dit hår. For megen varme over for lang tid kan medføre en form for 'kogning' i hårbunden. Dette kan resultere i for tørt eller fedtet hår. Derfor skal du ikke overophede føntørren, når du er i området af hovedbunden.

Gnid heller ikke håret for hurtigt og hårdt med håndklædet, da dette slider på både hårstrå /rødder. 

3. Styl dit hår, men fråds ikke med stylingen.

Din frisure kan i længden være hård ved selve håret. Hvis du friserer dit hår for ofte, kan det belaste både hårrødderne og selve håret. Et almindelig elastik, som mange anvender på samme måde hverdag, kan også medføre unødige skader. 

Styling af håret kan samle skidt og snavs, som i sidste ende ikke er sundt for håret og som i værste fald også ville kunne afgive misfarvninger i et lyst hår, overdoser derfor ikke med stylingsprodukterne. Ofte ødelægger man faktisk selve stylingsprocessen, når man overdosere med produkterne. 

4. Gå til frisøren.

Hvis du skal have permanentet eller farvet dit hår, så sørg for at få det gjort hos en frisør, som er igang med eller har uddannelsen. Begge behandlingsformer er kemiske, og kan skade dit hår og din hovedbund ved forkert brug.

6. Undgå stress.

Dit hårs tilstand fortæller om din fysiske & psykiske sundhed status. Det er ikke kun fysisk påvirkning der kan belaste dit hår. Stress , brugen af medicin, graviditet etc. kan gøre dit hår tørt, håret kan miste sin fylde og gøre det livløst. F.eks. kan stress medføre evt. hårtab. Og det kan ske hurtigt.

Nedenstående leverandører er blot nogle af dem ID4U anbefaler dig når du skal købe shampooprodukter.

  • KMS of California
  • KERASILK (Goldwell)
  • DUAL SENSES (Goldwell)
  • IDhair (Elements)
  • ZENZ
  • SCHWARZKOPF
  • TIGI
  • FUDGE

Nedensstående shampoo produkter er alle sammen produkter, der af ID4U anbefales brugt til et skadet hår. 

Ønskelister
ID 2 U
D:FI Extreme Hold Styling Cream 75 g.

D:FI Extreme Hold Styling Cream 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI Extreme Hold Styling Cream 150 g.

D:FI Extreme Hold Styling Cream 150 g.

DKK 59,00

Mere
D:FI D:Sculpt 75 g.

D:FI D:Sculpt 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI D:Sculpt 150 g.

D:FI D:Sculpt 150 g.

DKK 59,00

Mere
D:FI D:Struct 75 g.

D:FI D:Struct 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI D:Struct 150 g.

D:FI D:Struct 150 g.

DKK 59,00

Mere
DUALSENSES SCALP SPECIALIST ANTI-HAIRLOSS SERUM 8x6 ml.

DUALSENSES SCALP SPECIALIST ANTI-HAIRLOSS SERUM 8x6 ml.

DKK 75,00

Mere