Indlæser

TIL SKADET HÅR.

Vinterkulde, huer og stress kan let få dit hår til at se slidt, fedtet eller tørt ud. Dog kan skadet hår også være udledt af mange andre ting herunder hårfarvninger, reflekser, permanent behandlinger osv.

Men der skal ikke meget til for at forvandle et usundt hår, til et sundt hår der ikke ser medtaget ud.

Har du solskadet hår?

Meget sol, kan tørre håret helt ud og dermed dræne håret, hvilket starter med at vise sig i spidser/længder. Det er derfor en rigtig god ide, at bruge solbeskyttende produkter, selv når skaden er sket. Olie shampoo /kur/conditioner, er et super godt produkt, idet olien virker forebyggende og reparerende.

Har du kemisk skadet hår?

Dette sker ved ofte og til tider også ved forkert farvning, herunder lysning og permanent. De nævnte behandlinger, er grove ved håret, idet disse trækker alle proteinerne ud af det enkelte hårstrå og dermed efterlader et tyndt og ikke mindst glansløst hår. Det bedste du kan gøre ved denne "form" for skader, er at give håret en god kur.

Har du naturligt skadet hår:

Et krøllet hår bliver ofte mere tørt, end hårtyper som feks. et glat hår. Har du oven i købet et langt hår, har dit hår også været udsat for naturligt slid tiden igennem og derfor kan det være en smule "dødt" og glansløst at se på. 

En god hukseregel, såfremt du har krøller, er at du skal bruge to til tre gange mere plejeprodukt end dem med et mere typisk skandinavisk glat hår. Grunden til dette er, at skællagene på de krøllede hårstrå er åbenstående, hvorfor håret bliver mere tørt og kræver dermed mere fugt.

1. Vask ikke hår hver eneste dag.

Det slider enormt på både hårstråene og på hovedbunden. Dit hår kan knække/spalte, tørre ud, hovedbunden kan blive tør, rød og generet.

Ved at vaske håret hver dag, vænner du hårsækkene til at producere meget mere talg end det normale. Sekretets formål er at beskytte hårbunden så den ikke bliver sensibel og dermed tørre ud. Endvidere kan det kan komme til at give håret omkring hårbunden et fedtet udseende.

Elsker du at dit hår er nyvasket hver dag, så bør du måske prøve at gå ned til hveranden dag. Faktisk bør du trappe helt ned til 2 gange om ugen. Det er sundest for dit hår. Køb evt. en dryshampoo, til de dage du "springer hårvasken over". En dryshampoo også kaldet tørshampoo, opløser fedt samt rester af styling produkter, hvorefter du lige kan genopfriske frisuren uden, at have vasket håret først.

2. Tør forsigtigt.

Når selve føntørringen skal ske, skal du sørge for at bruge et varmebeskyttende produkt for ikke at skade dit hår. For megen varme over for lang tid, kan medføre en form for 'kogning' i hårbunden, og dette kan resultere i for tørt eller fedtet hår. Derfor skal du ikke overophede føntørren, når du er i området ved hovedbunden. Gnid heller ikke håret for hurtigt og hårdt med håndklædet, da dette slider på hårstrå /rødder. 

3. Styl dit hår, men overdoser ikke med stylingen.

Din frisure kan i længden være hård ved selve håret. Hvis du friserer dit hår for ofte kan det belaste både hårrødderne og selve håret. Et alm. elastik, som mange anvender det samme sted hver dag, kan også medføre unødige skader. 

Styling af håret, kan samle skidt og snavs, som i sidste ende ikke er sundt for håret og som i værste fald også ville kunne afgive misfarvninger i et lyst hår. Overdoser derfor ikke stylingsprodkutet. Ofte ødelægger man faktisk selve stylingsprocessen, såfremt man overdoserer med produkterne.

4. Gå til frisøren.

Hvis du skal have permanentet eller farvet dit hår, så sørg for at få det gjort hos en frisør der er igang med eller som har uddannelsen. Begge behandlingsformer er kemi former, som kan skade dit hår og hovedbund ved forkert brug.

6. Undgå stress.

Dit hårs tilstand fortæller om din fysiske og psykiske sundheds status. Det er ikke kun fysisk påvirkning der kan belaste dit hår. Stress , brugen af medicin, graviditet etc. kan gøre dit hår tørt, miste sin fylde og gøre det livløst. F.eks. kan stress medføre evt. hårtab. Og det kan ske hurtigt.

Nedenstående leverandører er blot nogle af dem ID4U anbefaler dig, når du skal købe treatment/kur produkter.

  • KERASILK (Goldwell)
  • DUAL SENSES (Goldwell)
  • TIGI
  • KERASILK 


Nedensstående treatment/kur er alle sammen produkter, der anbefales at bruge til et skadet hår. 

Ønskelister
ID 2 U
D:FI Extreme Hold Styling Cream 75 g.

D:FI Extreme Hold Styling Cream 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI Extreme Hold Styling Cream 150 g.

D:FI Extreme Hold Styling Cream 150 g.

DKK 59,00

Mere
D:FI D:Sculpt 75 g.

D:FI D:Sculpt 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI D:Sculpt 150 g.

D:FI D:Sculpt 150 g.

DKK 59,00

Mere
D:FI D:Struct 75 g.

D:FI D:Struct 75 g.

DKK 49,00

Mere
D:FI D:Struct 150 g.

D:FI D:Struct 150 g.

DKK 59,00

Mere
DUALSENSES SCALP SPECIALIST ANTI-HAIRLOSS SERUM 8x6 ml.

DUALSENSES SCALP SPECIALIST ANTI-HAIRLOSS SERUM 8x6 ml.

DKK 75,00

Mere